petek, 1. februar 2013

49. ZLATA LISICA 26-27.1.2013


Po dveh sušnih letih je bila Zlata lisica zopet izpeljana na Pohorju, tam kjer je doma. Lepo vreme in neverjetne predstave Tine Maze sta na Pohorje, po uradnih podatkih, privabila okoli 40.000 obiskovalcev. In končalo se je pravljično. Tina Maze je z nedeljsko zmago postala tretja slovenska smučarka z zmago v skupnem seštevku za Zlato lisico. Po Mateji Svet (1988, 1990) in Urški Hrovat (1997).


Že od nekdaj je bila moja želja obiskati eno od tekem na Zlati lisici in letos je bil pravi čas zato. Tako sem si ogledal sobotni veleslalom, ko je Tina Maze zaostala le za Lindsey Vonn. Dan je zaznamovalo neverjetno vzdušje, izredno lepo vreme, izjemno število obiskovalcev (padel je enodnevni rekord v obisku), majhno razočaranje ob drugem mestu ter prometni kolaps ob odhodu Pohorja.


Vsekakor je Zlata lisica izpolnila pričakovanja in kljub nekaterim komentarjem, ki se pojavljajo v medijih o prevelikih stroških tekmovanja, upajmo, da bo Zlata lisica še dolgo del svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar