četrtek, 7. november 2013

VLADO KRESLIN - 22. NA ODRU KRIŽANK


Avgustovski, že 22. nastop, Vlada Kreslina na odru Križank še dolgo ne bo šel v pozabo. Predvsem ne obiskovalcem nabito polnih Križank, ki so po skoraj treh urah veselo poplesavali in ploskali zdaj že ponarodelim uspešnicam Vlada Kreslina, ki ga tokrat niso spremljali le mama in oče, ampak tudi hčerka Ajdina Marija, ki je očeta spremljala ob pesmi Še je čas in Poj mi pesem. Na odru so se poleg Malih bogov in Beltinške bande tako zvrstile tri generacije družine Kreslin.


Sam koncert je imel kar nekaj vrhunev. Izpostavil bi jih pet. Kot prvo intimen duet Vlada in Severe Gjurin, pesmi Abel in Kajn. Zatem nastop z očetom Milanom, v pesmi Tisti bejli grm. Kot tretji vrhunec velja izpostaviti nastop s hčerko Ajdino Marijo. Med vrhunce večera vsekakor moram uvrstiti tudi nastop Milana Kreslina in violinista Sama Budne. Pesem Gorički čardaš je energijsko povsem napolnila obiskovalce Križank.


S Severo Gjurin.

Vrhunec večera pa je predstavljal nastop s hrvaškim glasbenikom Massimom Savićem. Ta je Vladu vrnil obisk njegovega koncerta v Puljskem amfiteatru. Skupaj sta zapela pesem Od višine se zvrsti.


Sam Savić je priznal, da je zelo ljubosumen na Vlada, ker ta pesem ni v njegovi zbirki, ampak Vladotovi. Pri tem velja omeniti še odlično kitarsko uverturo pesmi Sjaj u tami, ki najverjetneje predstavlja največjo uspešnico Massima, njegov največji hit, ki je pred nastopom z Vladom še dodatno razvnel občinstvo.


Z očetom Milanom in mamo Katarino.

Vladu Kreslinu je s pesmimi kot so Zvezdice bele, Nekega jutra, ko se zdani, Iz Goričkega v Piran, Dan neskončnih sanj, Tista črna kitara, Namesto koga roža cveti, Od višine se zvrti, Še je čas, še enkrat uspelo napolniti Križanke, mu dokazati, da je najboljši, da so njegove skladbe del spominov, ki jih ljudje vsako leto obujajo na njegovih tradicionalnih (razprodanih) koncertih, na avgustovskem v Križankah, in decembrskem v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Ni komentarjev:

Objavite komentar