ponedeljek, 2. november 2015

SLOVENIJA-ESTONIJA V LJUDSKEM VRTU 8.9.2015



Septembra sem si v živo ogledal tekmo 8. kvalifikacijskega kroga za Evropsko prvenstvo v nogometu v Franciji leta 2016 med Slovenijo in Estonijo. Tekma je v bistvu odločala o uvrstitvi v dodatne kvalifikacije za omenjeno prvenstvo, čeprav je slovenska reprezentanca vseeno še upala na kakšen spodrsljaj Švice, ki bi Sloveniji zagotovil neposredno uvrstitev v Francijo. Samo ozračje v Mariboru ni bilo takšno kot ob nekaterih mojih prejšnjih obiskih, kot npr. na tekmi s Severno Irsko, takoj po koncu Svetovnega prvenstva 2010 ali pa s Švico preteklo leto. K temu so verjetno prispevale igre slovenske reprezentance v zadnjem času, šokanten razplet tekme v Švici, dva dni prej, in seveda neatraktiven nasprotnik.


Pred tekmo v FUN ZONI NZS.


Na stadionu pred tekmo. Tukaj bi še nekaj besed zapisal o samem stadionu, Ta je bil izgrajen leta 1962, po prenovi leta 2008 danes sprejme 12.881 obiskovalcev. Prvo reprezentančno tekmo je gostil leta 1994. 27.4 je Slovenija pred 3.000 gledalci porazila Ciper s 3-0. Na njem je slovenska reprezentanca odigrala večje število pomembnih oziroma odmevnih tekem. Omenil bi tekmo z Italijo, leta 1994, ki se je končala z 1-1, odločilno z Rusijo, leta 2010 ter le mesec prej s Poljko, ki jo je Slovenija premagala s 3-0. Ta tekma velja za eno najboljših naše reprezentance.


No, tega septembrskega večera je Slovenija premagala Estonijo z 1-0, in si s tem praktično priigrala uvrstitev v dodatne kvalifikacije. Tekmo je odločil Rober Berič v 63. minuti pred 6.068 gledalci.


Na spodnji povezavi je tudi zadetek s srečanja.


Ni komentarjev:

Objavite komentar