ponedeljek, 2. november 2015

OBISK TENIŠKEGA TURNIRJA V UMAGU 22.7.2015



Moja dolgoletna želja je bila ogled teniškega turnirja v Umagu. Kljub večim obiskom tega kraja, le tega nikoli nisem obiskal v času turnirja, zato sem letos prav načrtoval ogled vsaj enega teniškega dvoboja.


po celodnevnem kopanju in ležanju na plaži,


ter ogledu okolice štadiona, ki se je pripravljal na večerno zaživetje,


sem si zvečer ogledal ekshibicijsko tekmo, v kateri so sodelovali nekdanji teniški igralci, šved Magnus Norman, španec Carlos Moya in Goran Ivanišević., sedanji šestnajsti igralec sveta Gael Monfils in svetovno znani francoski DJ Bob Sinclair.


Aleja zmagovalcev ob vstopu v teniški kompleks.


Turnir nudi kombinacijo športa, turizma gospodarstva in kulinarike, del tega je tudi Istra Gourmet festival, kjer se predstavljajo najboljše istrske restavracije in vinske kleti.


Vsak večer je ob koncu teniški dvobojev še koncert glasbenikov oziroma skupin. na ta dan je nastopil Bob Sinclair, turnir pa se je letos odprl z nastopom Željka Joksimovića.



Vrsta za vstopnice, zvečer pred dvoboji je bila neprimerno večja.



studio HRT, ki je v živo prenašal dvoboje s teniškega turnirja.


V živo na HRT, intervjuji z Moyo, Ivaniševičem in Normanom.




Obiskovalci, ki niso imeli vstopnic so si dvoboje lahko ogledali tudi na velikem ekranu ob stadionu.


Po krajšem sprehodu po obali Umaga,




sem se napotil proti ATP stadionu.

Izjemna gneča pred začetkom dvobojev.


Ker sem vse o ATP stadionu in o zmagovalcih turnirja zapisal že na spodnji povezavi,



na tem mestu nebi o tem, ampak bi se le osredotočil na velikane, ki sem si jih ogledal v ekshibicijski tekmi.






Kot prvega omenjam šveda Magnusa Normana, leta 2000 drugega igralca sveta in finalista OP Francije, upokojil se je pred 11 leti, v karieri pa je osvojil 12 turnirjev. Danes trenira enega najboljših teniških igralcev na svetu, švicarja Stana Wavrinko.


Še večjo ime predstavlja španec Carlos Moya. Gre za prvega igralca sveta v letu 1999, zmagovalca OP Francije, ko je v treh nizih, leta 1998, premagal Alexa Corretju. Omeniti velja še finale OP Avstralije, leto poprej, ko ga je v finalu premagal američan Pete Sampras. Osvojil je 20 turnirskih zmag. Gre za legendo Umaga, častnega meščana in večkratnega zmagovalca tega turnirja.


Tretji tenisač v ekshibiciji je bil še vedno aktivni francoz Gael Monfils, trenutno 16. igralec sveta. Francoz je bil najvišje leta 2011, ko je bil sedmi na lestvici ATP. Osvojil je pet turnirjev ATP, njegov največji uspeh na grand slamih pa predstavlja polfinale OP Francije, leta 2008.


V ekshibiciji je nastopil tudi svetovno znani francoski DJ Bob Sinclair, z originalnim imenom Christophe Le Friant, gre za z grammyem nominiranem francoskega glasbenega producenta, didžeja in lastnika založbeYellow productions. Njegove najbolj znane uspešnice predstavljajo pesmi Love generation iz leta 2005, nato je sledil World hold on in Rock this party. Rmix pesmi World hold on je bil najbolje uvrščen singl leta 2006 na billboardovi glasbeni lestvici, nominiran za grammya. Tudi kasneje izdan singl Rock this party je dosegel prvo mesto na billboardovi lestvici.



Tekmo sta si ogledala tudi nekdanji direktor turnirja, Slavko Rasberger.


kot tudi novi, Lawence Frankopan.


Del le te je pa odsodil tudi najbolši teniški igralec Hrvaške vseh časov, Goran Invanišević. Nekoč števila dve v svetovnem tenisu, trikratni finalist OP Velike Britanije, kjer je izgubljal proti legendama svetovnega tenisa. Leta 1992 ga je premagal Agassi v petih nizih, leta 1994 in 1998 pa Sampras v treh in petih nizih. Ko smo že vsi mislili, da mu Wimbledom ni usojen pa je prišlo leto 2001 in ponedeljkov finale z avstralcem Patrickom  Rafterjem, ki ga je dobil z 9-7 v zadnjem petem nizu in končal prekletstvo final. Poleg tega je osvojil še 22 ATP turnirjev med posamezniki in 9 med dvojicami v svoji bogati karieri.


Kot sodnik je prišel tudi pomagat Magnusu Normanu v tekmi proti Carlosu Moyi.


Prvi del ekshibicije je dobil par Norman-Moya.


Drug del, dvoboj med Moyo in Normanom pa je dobil Moya.


Vse skupaj se je končalo s podelitvijo nagrad,



in s koncertom DJ-a Boba Sinclaira.


Ni komentarjev:

Objavite komentar